Právě jsme pro vás spustili novou verzi e-shopu elliotdiet.cz.
Zákaznická podpora:+420 777 788 789

Blog

Zajímáte se o zdravý životní styl, rádi byste zhubli, nabrali svaly, změnili svůj jídelníček nebo se chcete dozvědět více informací o proteinové (neboli bílkovinné či keto) dietě? Nabízíme vám výběr článků, které vám pomohou nejen s nastartováním životní změny, ale také poradí, jak v cestě za vysněnou postavou a zdravějším tělem vytrvat.


 

Přejídáte se, když jste ve stresu? Známe řešení!

Pohádáte se s partnerem či partnerkou a na uklidnění spořádáte tabulku čokolády. V práci se nepohodnete s kolegyní a hned si jdete do automatu koupit chipsy. Podobných situací zažijeme přes den spoustu. Jenže jakmile se naučíme zahánět stres jídlem, je na problém zaděláno. Takzvané emoční přejídání je nebezpečným začarovaným kruhem, ze kterého se špatně vystupuje. Ale není třeba propadat zoufalství, určitě to zvládnete!

Ve dvou se to lépe táhne. Ale platí to i pro hubnutí?

Také jste se setkali s radou, že hubnutí vám může do značné míry usnadnit, když se do něj nepustíte sami, ale najdete si parťáka? Pak pro vás máme dobrou zprávu – takový „spoluhubnoucí“ vám s dietou může opravdu pomoci. Ovšem pokud si nevyberete správně, hrozí, že je vaše hubnoucí předsevzetí odsouzeno k zániku.

Hubnutí v páru má bezesporu řadu výhod. V některých aspektech ale může představovat i riziko. Jak tedy držet dietu ve dvou a dosáhnout vysněné postavy? 

Poznat své tělo je prvním krokem k úspěchu

Přemýšlíte o tom, že byste rádi udělali něco pro své tělo – ať už jej zpevnili, ubrali mu pár kilogramů nebo mu začali dopřávat potřebné živiny? Pak vám váš záměr rozhodně chválíme! Ovšem abyste se mohli dobře rozhodnout, kterou cestou se vydat, vyplatí se nejprve poznat, jak na tom vaše tělo vlastně je a co všechno potřebuje.

Kde hledat bílkoviny, pokud jste vegetarián

Být vegetariánem není v dnešní době zdaleka nic tak neobvyklého, jako tomu bylo ještě před několika lety. Masu a výrobkům z něho se totiž vyhýbá stále více lidí. Vede je k tomu snaha o zdravý životní styl, ale často také etické důvody. Být vegetariánem ovšem neznamená jen vyřadit ze svého jídelníčku zmíněné skupiny potravin, ale také nahradit je novými.

4 tipy, jak i v nabitém rozvrhu najít čas na cvičení

Všichni víme, jak je – nejen pro hubnutí, ale i pro naše zdraví – důležitý pohyb. Jenže jak ukazují statistiky, ne všichni věnují cvičení tolik energie, jak to doporučují odborníci. Nejčastější důvod? Nemáme čas… Ovšem i ve velmi nabitím denním rozvrhu je možné si čas najít. Jak?

6 důvodů, proč nehubnete, i když držíte dietu

Překopali jste jídelníček, zeleninu konzumujete po kilech, o salátech se vám už i zdá, na nic tučného se ani nepodíváte… A všehovšudy jste dokázali zhubnout tři kila za měsíc a ručička na váze ne a ne klesnout níž. Tak kde je chyba?

Občas stačí úplná maličkost, která dokáže vaše snahy o shození přebytečných kilogramů sabotovat. Na kterých šest si dát pozor především?

5 nástrah pro novoroční předsevzetí a jak jim předejít

Na přelomu nového roku mají všichni velké plány – co všechno změní k lepšímu, jak v některých oblastech života začnou znovu a lépe, jak na sobě začnou pracovat… Jenže pak uplyne několik týdnů a kde nic tu nic. Buď s uskutečňováním předsevzetí vůbec nezačnete, nebo s nimi rychle skončíte. Jak z toho ven?

Saláty nejsou klíčem k hubnutí, často naopak mohou za kila navíc

Co jíst při dietě? Většinu lidí napadnou jako první odpověď saláty. Jenže není salát jako salát. Po některých totiž nejdou kila dolů, ale naopak nahoru. Na co si dát pozor a které zeleninové pochoutky vám pomohou v cestě za vysněnou figurou?

Jíst, nebo nejíst aneb Co si dopřát před cvičením a co po něm

Všichni víme, že když chceme zhubnout, je nejjistější cestou k vysněnému cíli kombinace správného jídelníčku a pohybu. Jenže když máme teorii převést v praxi a tyto dvě základní podmínky úspěchu skloubit, často tápeme. Jak je to vlastně s jídlem před sportem? A co jíst po něm? A není nejvýhodnější cvičit s prázdným žaludkem?

Superpotraviny, které vám pomohou žít zdravě a zhubnout.

Hubnutí je proces, který je velmi úzce spojen se zdravým životním stylem – dostatkem pohybu a především vyváženou stravou, která nám zajistí úbytek přebytečných kilogramů. Naštěstí máme silného spojence v podobě matky přírody, která nás vybavila dobrotami, jež dokáží hubnutí podpořit.

Které potraviny byste při dietě měli zařadit do svého jídelníčku?