Balíček č. 1 je redukční program Elliot Diet na 14 dnů.
Tento balíček obsahuje celkem 42 ks proteinového jídla:
3 proteinové přípravky ELLIOT DIET (2 sladké + 1 slané /či naopak/) plus
1 pravé jídlo se seznamu uvedeného níže v rozmezí 3 - 4 hodiny plus
povolené druhy zeleniny uvedeny níže v neomezeném množství (1 x za den dochucené polévkovou lžící kvalitního rostlinného oleje) plus
hodně tekutin a to alespoň 2 litry denně.
SNÍDANĚ:
Neslazený nápoj (voda, slabší černý čaj, bylinkový čaj, slabší káva nebo kávovinová náhražka), přislazení možno použít stévii nebo náhradní „umělá“ sladidla
1 proteinové jídlo ELLIOT DIET
OBĚD:
1 pravé jídlo (k výběru ze seznamu, který je uveden dále)
Povolené druhy zeleniny (k výběru ze seznamu, který je uveden dále)
ODPOLEDNÍ SVAČINA:
velká sklenice minerální vody nebo slabšího čaje
1 sladké proteinové jídlo ELLIOT DIET
VEČEŘE:
1 slané proteinové jídlo ELLIOT DIET
povolené druhy zeleniny (k výběru ze seznamu, který je uveden dále)
V této fázi platí, že pokud je vaše výchozí hmotnost vyšší než 90 kg, pak můžete v průběhu dne sníst ještě jedno proteinové jídlo ELLIOT DIET navíc ať už sladké nebo slané.
Důležité upozornění:
Oběd lze zaměnit s večeří, tedy v poledne si můžete dát proteinové jídlo a večer „pravé“ nebo naopak. Lze to i libovolně střídat.
(porce o hmotnosti 150 g, není-li v závorce uvedeno jinak)
1 ks BIO vejce (natvrdo nebo na hniličku)
Amur (100 g)
Candát (100 g)
Cejn (100 g)
Halibut
Jehněčí či skopová kýta (100 g)
Kuřecí či kachní játra (100 g)
Kuřecí, krůtí nebo králičí maso bez kůže
Libová či dietní („low fat“) šunka (100 g)
Lín (100 g)
Mořský ďas
Mořský vlk
Okoun (100 g)
Olomoucké tvarůžky
Pangas
Platýs
Pražma
Přírodní telecí řízek (dobře propečený) - 100 g
Pstruh
Sushi (100 g)
Tofu (přírodní, s řasou, uzené,…)
Tolstolobik (100 g)
Treska (100 g)
Úhoř (100 g)
Žralok
Z diety jsou v této fázi vyloučeny všechny druhy příliš tučných (či příliš kalorických) druhů masa (losos, tuňák, makrela, štika, kapr, mořské plody, vepřové, hovězí, telecí, kachna, atd).
Artyčok
Baklažán (lilek)
Brokolice
Celer řapíkatý či jiný
Cuketa
Čekanka
Fazolky zelené
Fenykl
Houby - žampióny, šiitake, hlíva ústřičná a ostatní druhy jedlých hub
Chřest
Květák
Kapusta (i růžičková)
Lilek (baklažán)
Okurka
Paprika (max. 1 ks)
Polníček
Pórek
Rajče (max. 1 ks)
Rukola
Ředkev bílá
Ředkvička klasická
Salát hlávkový, řapíkatý a všechny další druhy zelených salátů
Sójové a další výhonky (obilné klíčky, naklíčené mango, čočka, atp)
Špenát
Tykev
Zelí hlávkové i čínské (kysané jen pokud není doslazované)
Zeleninu jíme buď syrovou ve formě salátu, dochucenou 1 polévkovou lžící kvalitního jedlého oleje (olej jen 1 x denně), nebo vařenou v páře či podušenou na vodě. K dochucení zeleniny lze používat de facto všechny druhy sušeného koření, citrónovou šťávu, sušenou cibuli a česnek či ocet. Nevhodné jsou však nejrůznější hotové zálivky (jogurtová, bylinková, barbecue, apod), stejně jako hořčice.
Po redukční fázi následuje povinně fáze fixační, která musí trvat bezpodmínečně 2 x déle, než fáze redukční.